Вероятно вече доста натрупан личен опит от силата на първите впечатления.

...
Вероятно вече доста натрупан личен опит от силата на първите впечатления.
Коментари Харесай

Първото впечатление - нож с две остриета

Вероятно към този момент много насъбран персонален опит от силата на първите усещания. Може би сте ги използвали като инструмент, до момента в който професионално работите в мрежа. Или сте имали отрицателно преживяване в тази посока. Какъвто и да е казусът при вас, психологическият принцип е много явен. Първите няколко минути, които човек прекарва с вас, а от време на време и първите няколко секунди, имат силата да диктуват идеята за вас в продължение на месеци, в случай че не и за неустановен интервал от време.

Да предположим, че влизате в стая решително, с най-хубавия си костюм и усмивка на лицето си. Човекът, който ви вижда за първи път, може да ви запомни като уверени, способени и мощни в обозримо бъдеще, даже в случай че извършите сериозни неточности при идващите си взаимоотношения.

За разлика от това, в случай че влезете в една и съща стая, изглеждайки неопитен и с приведен надолу взор, може да се сдобиете с репутацията на муден или нерешителен, даже в случай че се визиите на равнище при идващите няколко срещи.

Използването на силата на първите усещания във вашия бизнес може да ви направи по-успешен бизнесмен и да подсигурява, че вашите клиенти ще си спомнят с положително за вашия бизнес допустимо най-дълго. Как да използвате първото усещане във ваша изгода?

Уебсайтът 

Много хора откриват марката ви за първи път, когато посещават за пръв път уеб страницата ви. Ето за какво би трябвало да обмислите следните аспекти на вашия уеб страница:
Време за зареждане и функционалност - Ако зареждането на уебсайта ви лишава 10 секунди, хората ще бъдат скептични към способността ви да предоставяте качество. Трябва да се уверите, че наличието ви се демонстрира на екрана допустимо най-бързо, с цел да извършите положително първо усещане от посетителите. Това е значимо и за оптимизацията на търсачките. Дизайн - След това би трябвало да помислите за дизайна. Какво е първото нещо, което човек вижда, когато посещава уеб страницата ви за първи път? Има ли приятни цветове и обилие от бяло пространство? Посетителят може в никакъв случай да не превърти надолу, в случай че този пръв взор не е изключително прелестен. Текстове - Можете също по този начин да зададете началния тон на връзка с текстовете в уеб страницата. Така че задайте си следните въпроси: " Какво би трябвало да кажа на посетителите си? " и " Приветствам ли ги с примамливо и забавно обръщение? "
Имейл за добре дошли 

Понякога ще можете да извършите първо усещане с встъпителен имейл. Това става особено постоянно, в случай че получавате постоянни клиенти посредством описи с имейли или в случай че генерирате евентуални клиенти с инструмент за търсене. Тук тематиката е всичко. Ако тематиката ви не е привлекателна, клиентите ви даже няма да отворят известието. Добрата тематика е истинска, къса, завладяваща и вероятно даже малко загадъчна. 

Профил в обществените медии 

Ами хората откриват марката ви за първи път в обществените медии? Снимката на потребителския ви профил, описанието на вашата компания и закрепеното наличие нормално са единствените принадлежности, които би трябвало да извършите, с цел да впечатлите отсрещната страна. Уверете се, че те отразяват вашите полезности.

Първата покупка

Ако клиентът се затрудни с първата си покупка, той в никакъв случай няма да се върне при вас повторно. Уверете се, че е елементарно да закупите продуктите си или да се регистрирате за услугите си. Освен това трябва да се уверите, че вашият артикул е елементарен за потребление. Той трябва да бъде планиран допустимо най-интуитивно, тъй че да няма късмет за отрицателно първо усещане.

Лична среща  

Разбира се, би трябвало да приказваме и за персонални срещи. Ако се срещате с клиент, вложител или евентуален сътрудник за първи път, отделете време за подготовка. Уверете се, че сте добре облечени. Дръжте се решително, с вярна, изправена стойка. Винаги започвайте с усмивка и другарски привет. Тези стъпки може да наподобяват елементарни, само че те могат да създадат положително първо ви усещане на отсрещната страна.

Източник: Тимъти Картър пред

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР